Over ons

Als afdeling cultuur van de regio Aken beheren we sinds 2017 het netwerk “auf ins museum!“ Het is onze doelstelling om inwoners en bezoekers van de Euregio Maas-Rijn over de grenzen heen met het museumaanbod nader kennis te laten maken.

Gestartet sind wir mit 8 Kunstmuseen. We zijn er trots op dat we met ingang van september 2019 in totaal 28 musea in der regio Aken en het Belgisch-Nederlandse grensgebied in dit initiatief hebben kunnen bundelen. Zo zijn we weer een stap dichterbij ons uiteindelijke doel gekomen, de euregionale Museums Card, die na 2021 ingevoerd moet gaan worden.

Dit project wordt financieel ondersteund door de REGIONALEN KULTURPOLITK NRW, de provincie Limburg (NL) en de Duitstalige Gemeenschap van België.

gepromoot door: