Skip to content
IMG_4541.JPG

Museum Zinkhütter Hof

Stolberg (D)

Geschiedenis actief herbeleven

De museumcollectie is geheel opgebouwd rond de thema’s messing- en zinkindustrie, de naaldenfabricage in Aken en de mobiliteitsgeschiedenis van de streek. In wisselende exposities komen ook aangrenzende thema’s aan bod.

Alleen al de Zinkhütter Hof zelf is een uniek stuk regionale industriegeschiedenis. Begin 19e eeuw werd het complex oorspronkelijk door Belgische glasblazers als glasfabriek gebouwd.

Hoe heet ook alweer dat gat in een naald? En wat doet eigenlijk de stoom in een stoommachine? In het museum kunnen kinderen en teenagers op onderzoek uit. Rondleidingen en workshops rond diverse onderwerpen brengen de geschiedenis op speelse en creatieve manier tot leven. Zo kun je er bijvoorbeeld zelf een stoommachine in gang zetten en munten slaan.

Leren door zelf doen en experimenteren staat hier op de voorgrond. In de geschiedeniswerkplaats wordt met behulp van interactieve elementen een reis door de tijd van de industrialisering gemaakt. Scholieren kunnen er zich in groepsarbeid de structuurveranderingen in de regio Aken vanuit verschillende perspectieven onderzoeken, bijvoorbeeld als arbeider, ondernemer, wereldverbeteraar, wetenschapper of journalist.

De toekomstwerkplaats is een interactief project waarin jongens en meisjes hun persoonlijke voorkeuren en eigenschappen leren ontdekken. De toekomstwerkplaats helpt scholieren bij de beroepskeuze en is als zodanig in het leerplan van scholen geïntegreerd.

In dit museum
Permanente exposities
Permanente exposities
Permanente exposities
Permanente exposities

Info

Cockerillstraße 90
52222 Stolberg
Duitsland

Tel.: +49 2402 903130

www.zinkhuetterhof.de

Dinsdag t/m vrijdag: 14-17 uur
Zaterdag: 14-18 uur
Zondag: 10-18 uur
Maandag gesloten

  • Parkeerplaatsen
  • Gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk