Skip to content
????????????????????????????????????????????????????

Römerthermen – Museum der Badekultur

Zülpich (D)

Een duikgang in 2.000 jaar badcultuur!

De ronde door de expositie begint in het best bewaarde Romeinse thermencomplex in zijn soort ten noorden van de Alpen. Dan gaat het verder door een middeleeuws badvertrek om tenslotte in onze hedendaagse badkamers uit te komen.

Sinds 2008 nodigen de Römerthermen Zülpich – Museum der Badekultur jong en oud uit voor een tijdreis door 2.000 jaar badcultuur. Het hart van het museum vormen de authentieke Romeinse thermen, een “archeologisch monument van nationale importantie”. De thermen stammen uit de 2. Eeuw na Chr. en vormen in hun soort het best bewaard gebleven complex ten noorden van de Alpen.

Een rondgang door het museum leidt de bezoeker van de overblijfselen van het Romeinse badhuis, langs middeleeuwse badkamers en hygiënevoorschriften, de eerste wastafels en “toiletten”, maar ook curiosa zoals badschepen en een schommelbadkuip, naar de begintijd van het kuuroord- of ‘wellness’-toerisme.

De permanente tentoonstelling spreekt op diverse manieren de zinnen van jong en oud aan. Een geurwand geeft een indruk van de geuren uit vroeger tijden, aan een speeltafel kunnen antieke spellen gespeeld worden en een stripverhaal langs multimediale installaties maakt het thema voor kinderen spelenderwijs toegankelijk.

Vanaf 2019 staan er in verschillende versies en voor alle leeftijden audioguides ter beschikking voor een nog intensievere beleving van de tentoonstelling.

Naast de eigenlijke tentoonstelling kunt u in het museum ook terecht voor kinderverjaardagen, evenementen, workshops, voordrachten en huur van ruimtes.

In dit museum

Info

Mühlenberg
53909 Zülpich
Duitsland

Tel.: +49 2252 838 060

www.roemerthermen-zuelpich.de

Dinsdag t/m vrijdag: 10-17 uur
Zaterdag, zon- & feestdagen: 11-18 uur
Maandag gesloten

  • Openbare parkeerplaatsen voor het museum of op loopafstand (Adenauerparkplatz)
  • Museumshop met ijsverkoop
  • Rolstoeltoegankelijk