Skip to content
19_foto_mijnmuseum

Nederlands Mijnmuseum

Heerlen (NL)

Verdiep je in het Nederlands mijnverleden

In de laatst overgebleven mijnschacht van Nederland ontdek je alles over het mijnverleden. Je maakt een boeiende tijdreis naar het ontstaan van steenkool tot en met de sluiting van de laatste mijn.

Persoonlijke verhalen, indrukwekkend historisch beeldmateriaal en honderden originele objecten brengen het mijnverleden tot leven in het Nederlands Mijnmuseum. Tijdens een anderhalf uur durende rondleiding bekijk je een film, stap je in een originele liftkooi, luister je naar anekdotes uit het mijnwerkersleven en bewonder je de nog werkende ophaalmachine. De gids schetst een levendig beeld van een tijd waarin alles draaide om het delven van steenkool.

Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen is dé plek waar het mijnverleden nog leeft. Dit in vergetelheid geraakte stuk nationale geschiedenis zal hier altijd verteld blijven worden. Het monumentale schachtgebouw uit 1898 is het sfeervolle decor voor een veelzijdige tentoonstelling van mijnobjecten uit elk aspect van het mijnwerkersleven, zowel boven- als ondergronds.

Info

Mijnmuseumpad 2
6412 EX Heerlen
Nederland

Tel.: +31 45 5713707

www.nederlandsmijnmuseum.nl

Dinsdag t/m vrijdag: 10.30-16 uur
Zaterdag & zondag: 10.30-14 uur
Maandag gesloten

Rondleidingen: Dinsdag t/m vrijdag: 11 en 13.30 uur
Zaterdag & zondag: 11 uur

  • Gratis parkeren
  • Museumshop
  • Koffieautomat
  • Gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk