Skip to content
10_foto_kuk

Fotografie-Forum der StädteRegion Aachen

Monschau (D)

Forum voor internationale fotografie

In wisselende, niet zelden exclusieve exposities presenteert het KuK in een historisch pand in Monschau fotografie van wereldklasse. Het is tevens een ontmoetingsplaats voor internationaal netwerken.

Hoogwaardige fotografie van fotografen uit de hele wereld is de kerncompetentie van het Kunst- und Kulturzentrum (KuK) der StädteRegion Aachen in Monschau. Het kan zich daarmee in de regio op unieke wijze onderscheiden. In wisselende exposities wordt het werk van wereldwijd bekende en gerenommeerde fotografen een breed publiek voorgesteld. Bezoekers die in toenemende mate ook speciaal daarvoor van verder weg naar Monschau komen. Uit onderzoekscijfers blijkt dat de meesten van de tot 35.000 jaarlijkse bezoekers doelgericht komen en meer dan eens door het historische pand struinen.

Het zich uitbreidende netwerk van de afdeling cultuur van de stadsregio Aken, die sinds de oprichting in 2002 als curatorium voor het museum verantwoordelijk is, leidde uiteindelijk tot een duidelijke bekentenis aan de kunstrichting fotografie. Aangepast aan de behoeften van de regionale kunst- en cultuurscene blijven de oorspronkelijke functies als startercentrum en atelier echter bestaan. Bij het KuK staat voorop dat kunst op hoog niveau voor jong en oud vrij toegankelijk is. Het aantrekkelijke, in kabinetten ingedeelde interieur leent zich uitstekend voor een thematische indeling of een groepstentoonstellingen. Het programma streeft zo veel mogelijk exclusiviteit na.

In dit museum
25.09.2022 - 18.12.2022

Info

Austraße 9
52156 Monschau
Duitsland

Tel.: +49 2472 803194

www.kuk-monschau.de

Dinsdag t/m vrijdag: 14-17 uur
Zaterdag & zondag: 11-17 uur
Maandag gesloten

  • Kleine verkoopbalie voor publicaties
  • Betaald parkeren direct rond het museum mogelijk