Skip to content
08_foto_energeticon_dominik_ketz

Energeticon

Alsdorf (D)

ENERGIE-ERLEBNIS-MUSEUM in de voormalige mijn Anna

Gehuisvest in de gebouwen van een voormalige steenkolenmijn maakt het ENERGETICON inzichtelijk hoe de overgang van fossiele naar regeneratieve energiewinning verloopt. Ook als klimaatneutrale producent van energie voor het eigen gebruik.

Waar iedereen over veranderingen in onze energieverzorging praat, maakt het ENERGETICON dit proces op fascinerende wijze aanschouwelijk. Het ENERGETICON is een tijdreis voor jong en oud. Een reis van de zon naar de zon, van het mijnbouwverleden in en rond Aken naar de toekomst van de energieverzorging.

De overgang van de traditionele fossiele brandstoffen naar duurzame en hernieuwbare energiebronnen wordt hier in samenhangend geheel verteld. In het mijngedeelte van het ENERGETICON wordt de steenkoolwinning in de mijnstreek rond Aken belicht. En aanraken is natuurlijk nadrukkelijk toegestaan, zoals overal in dit beleefmuseum van de energie.

Het ENERGETICON staat op een historische plek. Waar vroeger steenkool werd gedolven, vormt nu het fraaie moderne museumdesign één harmonieus geheel met de oude industriemonumenten waarin het is ondergebracht. Internationale faam verwierf het designconcept van het ENERGETICON door de toekenning van designprijzen zoals de one show award (New York) en de red dot award (Berlijn).

In dit museum
Rondleiding
Rondleiding
Rondleiding
Museumrondleiding

Info

Konrad-Adenauer-Allee 7
52477 Alsdorf
Duitsland

Telefon +49 2404 599110

www.energeticon.de

Dinsdag t/m zondag: 11-17 uur

Maandag gesloten

Museumrestaurant/café “Eduard”;
museumshop;
gratis parkeeren;
gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk;
bereikbaar met de Euregiobahn RB 20 (Alsdorf-Busch)

  • Museumrestaurant/café “Eduard”
  • Museumsshop
  • Gratis parkeeren
  • Gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk
  • Bereikbaar met de Euregiobahn RB 20 (Alsdorf-Busch)
  • En camperplaats voor 2 campers beschikbaar