Skip to content
07_foto_glasmalerei

Deutsches Glasmalerei-Museum

Linnich (D)

Glasschilderkunst uit de 20e en 21e eeuw

Het Deutsche Glasmalerei-Museum Linnich is het enige museum voor glasschilderkunst in Duitsland. Met ca. 1.400 m² oppervlakte is het geheel aan geschiedenis en techniek van de glasschilderkunst gewijd.

In Linnich bevindt zich Duitsland’s oudste werkplaats voor glasschilderkunst, firma Dr. Heinrich Oidtmann. Hier is sinds 1997 het Deutsche Glasmalerei-Museum Linnich ondergebracht, dat daarmee tegelijkertijd het enige museum voor glasschilderkunst in Duitsland is. Op een oppervlakte van ca. 1.400 m² worden hier geschiedenis en techniek van de glasschilderkunst van de middeleeuwen tot heden tentoongesteld. De betekenis van het Deutsche Glasmalerei-Museum gaat boven het pure verzamelen en het kunsthistorisch onderzoek uit. Het zet nadrukkelijk artistieke accenten, die de hedendaagse glasschilderkunst vernieuwende impulsen geven. Het zwaartepunt in de collectie ligt bij glasschilderkunst uit de 20e en 21e eeuw, met werken van Johan Thorn Prikker, Heinrich Campendonk, Anton Wendling, Georg Meistermann, Wilhelm Teuwen, Wilhelm Buschulte, Joachim Klos, Jochem Poensgen, Ludwig Schaffrath, Johannes Schreiter en Hubert Spierling.

In tal van workshops kunnen kinderen en volwassenen uit alle leeftijdsgroepen nader met de glasschilderkunst kennis maken.

In dit museum

Info

Rurstraße 9-11
52441 Linnich
Duitsland

Tel.: +49 2462 99170

www.glasmalerei-museum.de

Dinsdag t/m zondag: 11-17 uur

  • Rolstoeltoegankelijk