Skip to content
05_foto_cube

Cube design museum

Kerkrade (NL)

Cube is een museum volledig gewijd aan design.

LET OP! BELANGRIJKE VERANDERING

Stichting Museumplein Limburg, verantwoordelijk voor de drie culturele instellingen – Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center – op het gelijknamige plein in Kerkrade, zet haar activiteiten vanaf 2021 voort in een nieuwe opzet die de werktitel “Continium XL” draagt. Deze ontwikkeling is het resultaat van het medio juli aangekondigde heroriënteringstraject, dat noodzakelijk was om de organisatie toekomstbestendig te maken. De huidige activiteiten van Cube design museum in Kerkrade worden beëindigd. De activiteiten van Columbus earth center worden geïntegreerd in het aanbod van het nieuwe Continium XL (werktitel).

Wat betreft het inzetten van de vouchers kunnen we het volgende aanbieden voor bezoekers die in 2021 met de vouchers Auf ins Museum onze locatie komen bezoeken:

  • Continium: kan gewoon worden bezocht met de bestaande voucher.
  • Columbus: het aanbod van Columbus valt in 2021 onder Continium. Deze voucher kan worden ingewisseld voor een bezoek aan Continium.
  • Cube: is met voucher te bezoeken tot 24 januari 2021. Daarna kunnen we helaas geen passend alternatief bieden.

Cube design museum is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Een bezoek aan Cube geeft inzicht in het proces van design, inspireert en stimuleert het actief meedenken. Het Cube design museum is het eerste museum in Nederland geheel gewijd aan design. Op de eerste vloer krijgt u als bezoeker meer inzicht in het designproces en wordt u ertoe aangespoord actief mee te denken over hoe wij onze wereld vormgeven. Op deze vloer vindt u ook het multidisciplinair design lab voor innovatief en duurzaam productdesign voor menselijke behoeften. Op de overige drie vloeren vinden er in het Cube wisselende exposities met toonaangevend internationaal en euregionaal design plaats. Het duurzaamheidsaspect staat daarbij steeds voorop, want design met toekomst moet vooral ook milieubewust zijn. De diversiteit van de exposities maakt niet alleen duidelijk op hoe veel gebieden design een rol speelt, maar ook hoe het aan onze kwaliteit van leven bijdraagt. Functionaliteit en esthetiek gaan natuurlijk hand in hand, zodat u zich evengoed over het nuttige als de aangename van de schoonheid kunt verheugen.

In dit museum
01.06.2020 - 03.01.2021
Permanente exposities
11.02.2020 - 24.01.2021

Info

Museumplein 2 6461 MA Kerkrade Nederland Tel.: +31 45 5676010 www.cubedesignmuseum.nl Dinsdag t/m zondag: 10-17 uur Maandag gesloten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Gratis parkeren
  • Brasserie M
  • Museumsshop