Skip to content
04_foto_continium

Continium discovery center

Kerkrade (NL)

Ontdek het zelf in Continium discovery center

LET OP! BELANGRIJKE VERANDERING

Stichting Museumplein Limburg, verantwoordelijk voor de drie culturele instellingen – Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center – op het gelijknamige plein in Kerkrade, zet haar activiteiten vanaf 2021 voort in een nieuwe opzet die de werktitel “Continium XL” draagt. Deze ontwikkeling is het resultaat van het medio juli aangekondigde heroriënteringstraject, dat noodzakelijk was om de organisatie toekomstbestendig te maken. De huidige activiteiten van Cube design museum in Kerkrade worden beëindigd. De activiteiten van Columbus earth center worden geïntegreerd in het aanbod van het nieuwe Continium XL (werktitel).

Wat betreft het inzetten van de vouchers kunnen we het volgende aanbieden voor bezoekers die in 2021 met de vouchers Auf ins Museum onze locatie komen bezoeken:

  • Continium: kan gewoon worden bezocht met de bestaande voucher.
  • Columbus: het aanbod van Columbus valt in 2021 onder Continium. Deze voucher kan worden ingewisseld voor een bezoek aan Continium.
  • Cube: is met voucher te bezoeken tot 24 januari 2021. Daarna kunnen we helaas geen passend alternatief bieden.

Continium is een interactief doe- en ontdekmuseum waar je handen en ogen tekort komt voor alle leuke doe-stations, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld werkt. Het Continium is een techniekmuseum met een interactief concept. Kinderen kunnen er zelf ontdekken hoe natuur, wetenschap en techniek functioneren, al dan niet met de hulp van hun ouders en grootouders. Aan tal van boeiende stations ervaren bezoekers in de Explore Zone hoe bijvoorbeeld het menselijk lichaam of een machine werkt. Al op vroege leeftijd wordt zowel bij jongens als meisjes de interesse voor techniek gewekt en maken ze al kennis met wetenschappelijk onderzoek. In de “Hall of Fame” worden de topstukken uit de collectie van het Continium tentoongesteld met als thema’s onder andere de mijnbouw, het beroemde Maastrichtse aardewerk en historische machines en gereedschappen. Ook in regelmatig wisselende exposities over diverse onderwerpen kunnen kinderen zelf bouwen en op onderzoek uit gaan. De Science Labs zijn bijzondere workshops waarin kinderen onder begeleiding kunnen bouwen aan functionerende technische gadgets, die ze daarna ook mee naar huis mogen nemen. Op gezette tijden en in de schoolvakanties in het bijzonder staan er bovendien speelse Science Shows op het programma.

Ook in dit museum
Permanente exposities
Permanente exposities
Permanente exposities

Info

Museumplein 2 6461 MA Kerkrade Nederland Tel.: +31 45 5670809 www.continium.nl Dinsdag t/m zondag: 10-17 uur Maandag gesloten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Gratis parkeeren
  • Brasserie M
  • Museumsshop