Skip to content
03_foto_columbus

Columbus earth center

Kerkrade (NL)

Een onvergetelijke filmervaring!

LET OP! BELANGRIJKE VERANDERING

Stichting Museumplein Limburg, verantwoordelijk voor de drie culturele instellingen – Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center – op het gelijknamige plein in Kerkrade, zet haar activiteiten vanaf 2021 voort in een nieuwe opzet die de werktitel “Continium XL” draagt. Deze ontwikkeling is het resultaat van het medio juli aangekondigde heroriënteringstraject, dat noodzakelijk was om de organisatie toekomstbestendig te maken. De huidige activiteiten van Cube design museum in Kerkrade worden beëindigd. De activiteiten van Columbus earth center worden geïntegreerd in het aanbod van het nieuwe Continium XL (werktitel).

Wat betreft het inzetten van de vouchers kunnen we het volgende aanbieden voor bezoekers die in 2021 met de vouchers Auf ins Museum onze locatie komen bezoeken:

  • Continium: kan gewoon worden bezocht met de bestaande voucher.
  • Columbus: het aanbod van Columbus valt in 2021 onder Continium. Deze voucher kan worden ingewisseld voor een bezoek aan Continium.
  • Cube: is met voucher te bezoeken tot 24 januari 2021. Daarna kunnen we helaas geen passend alternatief bieden.

Kom naar Columbus earth centers’ speciale filmtheater en bekijk de aarde door de ogen van een astronaut. In het filmtheater van het Columbus earth center kun je in een bijzondere filmvertoning de aarde vanuit het perspectief van een astronaut bekijken. En net als bij de astronaut verandert de blik op onze planeet vanaf die hoogte ook ónze instelling. Ons wordt bewust hoe wonderbaarlijk onze aarde is, maar ook hoe kwetsbaar en dat we er iets voor moeten doen om ze te behouden in plaats van roofbouw op haar te plegen. Deze boeiende filmbeleving is tegelijkertijd inspiratie om duurzaam te leven, zodat we een intacte natuur aan toekomstige generaties kunnen doorgeven. In het Columbus staat daarnaast de film “ZWART” op het programma, die gaat over de steenkoolwinning, die onze streek haar stempel opdrukte en waarvan de stille getuigen deels nog bewaard zijn gebleven. Als toeschouwer gaat u op reis onder de grond, op zoek naar het zwarte goud, zoals steenkool ook wel werd genoemd. Want nog steeds gaat er honderden meters onder het aardoppervlak een mysterieuze wereld schuil, die ooit vol bedrijvigheid was, maar nu door mens en dier verlaten is. Nederlands gesproken met Duitse ondertitels. Aangevuld met een wisselend filmprogramma.

In dit museum
Permanente exposities

Info

Museumplein 2 6461 MA Kerkrade Nederland Tel.: +31 45 5676010 www.columbusearthcenter.nl Dinsdag t/m zondag: 10-17 uur Maandag gesloten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Gratis parkeren
  • Brasserie M
  • Museumsshop