Skip to content

De foto-expositie neemt je naar de recente geschiedenis van Heerlen en omstreken. Hierin ontdek je de vele sporen die de mijnbouw en vooral de roerige periode erna achterlieten. De meeste sporen zijn verdwenen door de sloop van veel van het erfgoed. De meeste oud-mijnwerkers zijn niet meer in leven, maar hun zonen en dochters dragen het erfgoed op hun eigen manieren uit. Ook het Heerlen dat aan lager wal raakte na de mijnsluitingen, wordt indringend in beeld gebracht.

https://www.nederlandsmijnmuseum.nl/nu-te-zien/

Ook in dit museum
Historie

Event details

  • Nederlands Mijnmuseum
  • 05.10.2022
  • 11:00 bis 17:00

Contact event manager

1 2 3 4

Het Nederlands mijnmuseum opent op 1 mei zijn deuren op zijn nieuwe locatie.

 

Op zondag 1 mei 2022 opent het nieuwe Nederlands Mijnmuseum op de nieuwe hoofdlocatie in de Dr. Poelsstraat 29 in Heerlen zijn deuren voor het publiek. In het nieuwe Nederlands Mijnmuseum worden alle facetten van het kleurrijke mijnverleden belicht. Het grote verhaal begint bij steenkool en beschrijft de brede geschiedenis van het mijnverleden in de Oostelijke- en Westelijke Mijnstreek. De objecten worden gepresenteerd volgens een uniek museumconcept, gestoeld op de oorspronkelijke functie van de nieuwe, monumentale locatie: een warenhuis.

 

Het schacht- en ophaalgebouw van de Oranje-Nassau I blijft onderdeel van het Nederlands Mijnmuseum. Vanwege de opening van de nieuwe museumlocatie sluit de oude locatie tijdelijk (!) vanaf 23 april. Naar verwachting zal deze locatie in de zomer weer geopend kunnen worden.

 

Openingstijden: Dinsdag tot zondag, 10-17 uur
Ook in dit museum
Historie

Event details

  • Nederlands Mijnmuseum
  • 01.05.2022
  • 11:00 bis 17:00

Contact event manager

1 2 3 4