Leopold Hoesch

Volker Saul. Aftermath – Turning

10 april 2022 t/m 4 september 2022

Met improvisaties van de jazzmusici Dave Liebman en Richie Beirach, die tot een klankcollage werden samengevoegd, heeft de uit Düren afkomstige kunstenaar Volker Saul een abstracte film en 33 in zwartwit uitgevoerde papiersnijwerken gecreëerd. Een digitale animatiefilm worden de vormen en structuren van de papiersnijwerken op muziek in beweging gezet. De titel van dit werk luidt “Aftermath – Turning” en refereert daarmee aan het moment van de draaibeweging en de betekenis van het tijdelijke aspect. Het aantal papiersnijwerken is een vingerwijzing naar de 33 toeren per minuut van een lp. Op zondag 15 mei vindt er in de tentoonstelling een concert van de Amerikaanse jazzpianist Richie Beirach plaats.

• Leopold-Hoesch-Museum
  • 04.05.2022