Dürener Stadtmuseum_Rundgang Sztadtmauer

Rondleiding “Stadtmauer”

De stadsmuur is het oudste historische bouwmonument in de op 16 november 1944 verwoeste binnenstad van Düren. Van deze oude verdedigingsmuur zijn er vandaag de dag nog slechts enkele fragmenten terug te vinden. Vanaf het schaalmodel van de stad gaan we op historische zoektocht rondom de stadsmuur en komen daarbij langs het Joodse kerkhof aan het begin van de Arnoldsweilerstraße. Onze gids is dr. Achim Jaeger, die de rondleiding met beeldmateriaal uit verschillende tijdsperioden illustreert. De rondleiding duurt ca. 2 uur.

Gids: dr. Achim Jaeger

Start: 14 uur

Trefpunt: Stadtmuseum Düren, Arnoldsweilerstr. 38, ingang Cranachstraße.

Aanmelding tot vrijdag 10 juni 2022, 13 uur: telefonisch onder +49 2421 – 121 59 25 of per e-mail aan info@stadtmuseumdueren.de

De deelname kost € 6 en moet ter plaatse contant worden voldaan. De deelname is gratis voor jeugdigen tot 18 jaar.

• Stadtmuseum Düren
  • 11.06.2022