09_foto_ikob

UNTER GEWISSEN UMSTÄNDEN

Het zijn altijd de bepaalde omstandigheden die een verzameling in veel grotere mate bepalen dan de planning, het concept of het geld. Deze bepaalde omstandigheden zijn echter moeilijk te controleren. Ze bestaan uit factoren die buiten de controle van het individu liggen. Dus toeval en geluk moeten de beslissende variabelen zijn van deze bepaalde omstandigheden.
Een blik op de geschiedenis van de musea leert ons dat het vaak juist deze toevalligheden en een bepaald deel van het geluk waren die een aankoop, een schenking of een permanente bruikleen mogelijk maakten. Ze zijn effectief lang voordat contracten worden ondertekend of financiële transacties worden uitgevoerd, en ze zijn bepalend voor het bepalen of we later wel of niet zullen samenwerken. Als bijvoorbeeld permanente geldschieters* besluiten hun kunstwerken aan ons te schenken, dan gebeurt dat omdat ze ons vertrouwen. IKOB geniet dit vertrouwen al 27 jaar.

24.11.2020 - 31.01.2021

• IKOB