LVR Kommern Trüb und klar

Trüb und klar. Unser täglich Wasser

Ongeveer 2/3 van het aardoppervlak bestaat uit water – tegelijkertijd is het de meest gedronken drank. Van kattenwasje tot ligbad, zonder dit natuurlijke nat gaat het niet. Water drijft ook molens en elektroturbines voor de stroomproductie aan. In meer dan één opzicht is het een element van levensbelang.

Het LVR Open-Air Museum Kommern thematiseert daarom onze wijze van omgang met deze levensnoodzakelijke grondstof. Aan de hand van spannende tentoonstellingsstukken en indrukwekkende foto’s wordt de veelzijdige betekenis van water voor ons dagelijks leven belicht. Ook besteedt de tentoonstelling aandacht aan problematische vraagstukken zoals waterschaarste en watervervuiling en de daarvoor beschikbare oplossingen. De tentoonstelling levert daarmee ook een belangrijke bijdrage aan het actuele publieksdebat rond klimaatverandering.

• LVR- Freilichtmuseum
  • 30.09.2020