stadsteigers

Stad in de Steigers

Steek je handen uit de mouwen in deze nieuwe, interactieve wisselexpositie van Discovery Museum. Kinderen leren, aan de hand van bijzondere (bouw)projecten van IBA Parkstad, spelenderwijs wat er komt kijken bij het bouwen van een stad. De stad staat nog in de steigers, dus er is werk aan de winkel! Er moeten plannen worden gemaakt, uitgetekend, onderzocht en uitgevoerd. In deze wisseltentoonstelling kruipen kinderen in de huid van de makers van de stad.

Zelf herken je de structuren van Parkstad en maak je kennis met de uitdagingen van gebiedsontwikkeling. Met het komen en gaan van de steenkolenmijnen is er nergens anders een gebied waar de afgelopen eeuw zoveel veranderde. Die verandering kwam de afgelopen jaren in een stroomversnelling door IBA Parkstad. In aanloop naar het IBA Expojaar ontdek je in deze tentoonstelling de verschillende IBA-projecten en hun verhalen.

Tot 02.11.2021
Permanente exposities