REVIER - Immerath, Kartoffelkönigin, 2015

„REVIER“ – Fotoausstellung von Matthias Jung zum Braunkohletagebau im Rheinischen Revier

Van 22 november 2020 tot 10 januari 2021 presenteert het BEGAS HAUS – Museum of Art and Regional History Heinsberg de nieuwe tijdelijke tentoonstelling “REVIER” met foto’s van Matthias Jung van de bruinkoolwinning in dagbouw. Matthias Jung fotografeert al enkele jaren het gebied tussen de twee grootste dagbouwmijnen in het Rijnlandse bruinkoolgebied ten westen van Keulen. Decennialang zijn hier steden ontmanteld en hun inwoners hervestigd. Meer dan 40.000 mensen zijn hier sinds de jaren vijftig van de 20e eeuw hun huis kwijtgeraakt. De tentoonstelling is dus ook een documentatie over de thema’s verlies en huis.

• Begas Haus
  • 22.11.2020