13_lufo_remote_control_louisa_clement

Remote Control, Louisa Clement

Wat betekent het om mens te zijn in het digitale tijdperk? De optimalisering en manipulatie van het lichaam door middel van technische en medische ingrepen roept vragen rond de menselijke identiteit op. Louisa Clement gaat in haar kunst op zoek naar antwoorden. Haar fotografieën, video’s, installaties, sculpturen en virtual-reality-werken reflecteren onze dagelijkse werkelijkheid op een manier die ons tegelijkertijd verleidt en met onmetelijke dieptes confronteert. Het lichaam zelf staat meestal in het middelpunt – gefragmenteerd, geanonimiseerd en vervreemd wordt het tot zinbeeld van “de nieuwe mens” in een digitale leefomgeving. Het werk van Clement beweegt zich in een spannende wisselwerking tussen virtualiteit en realiteit, tussen abstinentie en presentie.

Louisa Clement (Bonn, 1987) sloot in 2015 haar studie aan de kunstacademie in Düsseldorf bij Andreas Gursky af. Ze kan inmiddels op tal van exposities in gerenommeerde musea en galerieën terugkijken, zowel individueel als in groepsverband. De tentoonstelling werd door het Sprengel Museum Hannover in samenwerking met het Ludwig Forum Aachen geconcipieerd en is met 130 werken haar eerste museale overzichtstentoonstelling.

06.09.19 – 10.11.19

• Ludwig Forum