Skip to content
1 ReDesign Death

(Re)design Death

De expositie toont hedendaags design rond afscheid nemen, sterven, rouwen en herinneren. Zo’n 50 objecten laten zien hoe designers, vaak na een persoonlijke ervaring, invulling geven aan de behoeften en rituelen die er zijn rondom overlijden.

Een euthanasieachtbaan, een virtuele bijna-doodervaring of een app om na diens overlijden met je geliefde te blijven communiceren. Een paar voorbeelden van de ontwerpen die te zien zijn in de nieuwe expositie ‘(Re)design Death’. Verdeeld over twee expositieruimtes staan zo’n vijftig actuele designs rondom voorbereiding op de dood, afscheid, rouw en eeuwig leven.

De expositie laat zien hoe designers, vaak na een persoonlijke ervaring, invulling geven aan de behoeften en rituelen die er zijn rondom overlijden. Het bespreekbaar maken van de dood kan veel verschil maken in het verminderen van angst voor de dood en het accepteren van sterven als onderdeel van het leven. Daarnaast werken tien designers op dit moment in een Design Challenge aan een concept rondom de vraag “wil je eeuwig leven?”. De drie beste ontwerpen krijgen uiteindelijk een plek in de expositie.

Ook in dit museum
Permanente exposities
Kunst

Event details

  • Cube design museum
  • 15.07.2020
  • 10:00 bis 17:00

Contact event manager

1 2 3 4