Dürener Stadtmuseum_Filmabend

Volgende filmavond

Op onze volgende filmavond rond het thema migratie vertonen we de prijswinnende documentairefilm “Oleg, eine Kindheit im Krieg“ (Oleg, een kindertijd in de oorlog – 2017) van Simon Lereng Wilmont, die ons het verhaal van de 10-jarige Oleg vertelt. De jongen groeit op in een dorp in het oosten van de Oekraïne. De gewelddadige confrontatie tussen het Oekraïense leger en de pro-Russische separatisten bepaalt zijn dagelijkse leven. De toeschouwer wordt door de film op behoedzame wijze met deze harde realiteit geconfronteerd en krijgt een heel persoonlijke indruk van het dagelijkse bestaan van Oleg en zijn familie in deze harde tijden. Peter Gasper zal de film inhoudelijk inleiden.

Datum: maandag 27 juni 2022

Aanvang: 19 uur

Gratis entrée!

Aanmelding tot uiterlijk maandag 27 juni 2022, 13 uur aan info@stadtmuseumdueren.de of telefonisch onder +49 2421 – 121 59 25