05_foto_cube

NATURE

Cooper Hewitt Design Triennial co-organized with Cube design museum. In samenwerking met ’s werelds grootste designmuseum, Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, in New York presenteert Cube design museum de omvangrijke expositie NATURE. De meer dan 60 baanbrekende, actuele designprojecten in de expositie tonen oplossingen van ontwerpers om de natuur te herstellen en op een andere manier om te gaan met de natuur. Mens en natuur springen als winning team op de bres voor onze aarde!
Zijn de grenzen van de natuur rekbaar? Hoe gebruiken we op de juiste manier onze eindige bron van natuurlijke grondstoffen? Wat kunnen we nog leren van de natuur? Hoe brengen we mens en natuur weer met elkaar in contact? Designers laten zich overal ter wereld meer en meer inspireren door de natuur, gedreven door de noodzaak om op een duurzame manier met onze aarde en natuurlijke grondstoffen om te springen. Plastic gemaakt van algen, textiel gekleurd door regendruppels en verband dat de natuurlijk helende voordelen van slakkenslijm nabootst zijn enkele voorbeelden van de ingenieuze projecten uit de expositie.
Voor NATURE hebben Cube en Cooper Hewitt de meest veelbelovende projecten van de afgelopen drie jaar geselecteerd. De expositie toont werk van internationale topdesigners, als Neri Oxman, Oron Catts en Mathieu Lehanneur, en gelauwerde Nederlandse designers als Klarenbeek & Dros, Atelier NL, Nienke Hoogvliet, Kirstie van Noort, Aliki van der Kruijs en Teresa van Dongen.
10 mei 2019 t/m 19 januari 2020

• Cube design museum