Simone-Roussel-Zweirädriger-Bob-Rouzat-Frankreich-September 1913_Jacques-Henri Lartigue

Jacques-Henri Lartigue – „Das Leben ist bunt“

21 juni tot 13 september 2020

Vernissage: zondag 21 juni 2020, 12 uur.

De kleurenfoto’s van de Franse fotograaf Jacques-Henri Lartigue (1894-1986) zijn nog grotendeels onbekend bij het publiek, hoewel ze goed zijn voor bijna een derde van zijn oeuvre, dat bestaat uit 120.000 negatieven, dat wordt bewaard in de Médiathèque de l’Architecture et du Patrimoine bij Parijs. Lartigue komt onmiskenbaar voort uit de schilderkunst: “Ik ben altijd al schilder geweest. Daarom zie ik alles met de ogen van mijn schilder. Voor mij zijn leven en kleur onafscheidelijk…”, zegt de kunstenaar zelf.

De tentoonstelling is getiteld “Het leven is kleurrijk” en bestaat uit ongeveer 140 kleurenfoto’s, die in hun geheel kunnen worden opgevat als een eerbetoon aan de lichtheid van het leven. Of het nu gaat om kleurrijke bloemenweiden, een glamoureuze viering met Picasso aan de Côte d’Azur, besneeuwde bomen in een Parijse park of een picknick aan zee in Bretagne – de lichtheid van het zijn wordt altijd op de toeschouwer overgebracht.

• KuK
  • 13.07.2020