Internationaler Museumstag

Internationale Museumdag 2022

Op 15 mei 2022 vindt onder het motto “The Power of Museums” de jaarlijkse Internationale Museumdag plaats. Over de hele wereld nemen diverse musea aan deze bijzondere actiedag deel. Ook het Stadtmuseum Düren biedt een eigen programma aan: 11:00 uur Dansdemonstratie met de Griekse dansgroep “Terpsichori” uit Kreuzau 12:00 uur Speedrondleiding door de tentoonstelling “In Düren zu Hause – Migrationsgeschichte(n) und kulturelle Vielfalt” met Barbara Simons-Buttlar 14:00 uur Auteurslezing uit de roman “Zeitenschmiede” met Judith Hages 15:00 uur Speedrondleiding door de tentoonstelling “Jäger, Forscher, Naturschützer – Auf den Spuren von Carl Georg Schillings” met Peter Gasper 16:00 uur Speedrondleiding door de tentoonstelling “Och, wat wor dat fröher schön … Das alte Düren im Modell” met Josef Winthagen. Er staat een uitgebreid gebaksbuffet voor u klaar. De deelname aan het programma is geheel kosteloos. Via de website https://stadtmuseumdueren.de/startseite.html heeft u ook toegang tot een eigen digitaal aanbod.
Ook in dit musea

• Stadtmuseum Düren