IKOB_Helen Anna Flanagan

Helen Anna Flanagan - gesticulating … wildly

Als winnares van de eerste internationale feministische kunstprijs van het IKOB laat ons Helen Anna Flanagan nu in het IKOB – museum voor hedendaagse kunst voor het eerst haar werk in een geheel eigen tentoonstelling zien. Een driedelige serie films vormt de kern van haar artistieke werk. Daarin laat ze mensen op zorgvuldig geselecteerde locaties bij elkaar komen. Zo zetten zich bijvoorbeeld in een wassalon diverse personages met hun bewuste en onbewuste betrekking tot verschillende vormen van cycli en circulatie uiteen. Onderwerpen als de spijsvertering, menstruatie, maancycli en zich telkens herhalende handelingen spelen daarbij een bepalende rol.

Voor de tentoonstelling in het IKOB heeft de kunstenares een parcours uitgedacht dat uit sculpturale ingrepen in de tentoonstellingsruimte bestaat en die de videowerken contextualiseren en aanvullen.

In dit museum

• IKOB