Glasmalerei Museum

GLAS HAT UNS - De Glaskünstlervereinigung NRW e.V. stelt hedendaagse glaskunst ten toon.

Centraal binnen de Glaskünstlervereinigung NRW e.V. (vereniging van glaskunstenaars in Noordrijn-Westfalen) staat de fascinatie voor het materiaal glas en daarmee verbonden de wil zich geheel en al op dit onbuigzame, breekbare, transparante, maar ook veelzijdige materiaal te concentreren. De vereniging heeft zich ten doel gesteld, dit complexe materiaal nader te ontdekken en er hoogwaardige kunst mee te creëren. In het ledenbestand is de gehele bandbreedte aan glasverwerkingstechnieken terug te vinden.

De vereniging wil een platform bieden voor een intensieve uitwisseling tussen de leden onderling en een dialoog met overige geïnteresseerden. Op die manier wil ze glas in al zijn verschijningsvormen als werkmateriaal en medium in de kunst onder de aandacht van het publiek brengen.

De verenigingsleden zijn internationaal actief en bieden door heel Europa en in de VS glaskunstworkshops aan. Al vele jaren is de vereniging van glaskunstenaars ook op de Glastec vertegenwoordigd en heeft zij tal van tentoonstelling in binnen- en buitenland georganiseerd. Voorbeelden daarvan zijn de tentoonstelling “Hot-Cold” in Tallinn en de presentatie “GLASpekte” in het Tsjechische Ajeto Art Glass Museum, evenals tentoonstellingen in het Glaskunst Museum Frauenau en onder de titel “Transparenz” in het deelstaatparlement van Noordrijn-Westfalen.

In de speciale tentoonstelling “GLAS HAT UNS” worden niet alleen alle technieken voor het verwerken en bewerken van glas gepresenteerd, maar zijn er ook tal van kunstwerken in de vorm van glasschilderingen, sculpturen, objecten en installaties te zien. In dit concept wordt er een interessante link gelegd tussen de toegepaste techniek en de kunstwerken die daarmee zijn ontstaan.

• Deutsches Glasmalerei-Museum
  • 31.10.2021