Skip to content
Stadtmuseum Eupen Gestern war heute

Gestern war heute

De tentoonstelling “Gestern war Heute” (Gisteren was vandaag) kennen sommigen onder u wellicht nog van de opening van het “Alter Schlachthof” in 2015. Rijk geïllustreerd en met heldere teksten belicht de expositie een stukje bouwcultuur uit de 19e en 20e eeuw.

In haar gelijknamige, geïllustreerde boek schetst monumentenconservator Heike Kussinger-Stankovic ons het beeld van een voorbeeldarchitectuur, die de maatschappelijke veranderingen weerspiegelt.   Enerzijds zorgde de industriële ontwikkeling voor een enorme uitbreiding van de benedenstad, anderzijds ontstonden er overal in de stad openbare gebouwen met volledig nieuwe functies.

Het Stadsmuseum toont een kleine selectie van dit unieke bouwbestand. Die omvat fabrikantenvilla’s, arbeiderswoningen, nieuwe verbindingsstraten, sociale voorzieningen, zoals het depot voor kinderen, en voorzieningen voor vrijetijdscultuur, zoals de bioscoop Capitol of het Wetzlarbad.

Deze monumenten getuigen van de economische kracht die in Eupen voor levenskwaliteit en houvast heeft gezorgd. Met dit architectonische erfgoed zal de stad zich ook in de toekomst kunnen blijven identificeren. Reden waarom het belangrijk is om het in nieuwe concepten te integreren.

Ook in dit museum
Historie

Event details

  • Stadtmuseum Eupen
  • 12.07.2020
  • 13:00 bis 17:00

Contact event manager

1 2 3 4