IKOB Eupen Francis Feidler

Francis Feidler

De naam Francis Feidler is in Oost-België een synoniem voor “hedendaagse kunst”. Dit is te danken aan het feit dat hij het IKOB als het kunstcentrum van Oost-België heeft opgericht en het tot museum voor hedendaagse kunst heeft ontwikkeld. Ter viering van het 27-jarig bestaan eert het IKOB met deze tentoonstelling niet alleen zijn oprichter en jarenlange directeur, maar ook de kunstenaar Francis Feidler, die in de jaren tachtig van de vorige eeuw met veel succes door heel België exposeerde. Zijn werken zijn vaak terug te voeren op “elastische communicatie”, een begrip dat hij zelf heeft geïntroduceerd en dat alle aspecten van de menselijke communicatie door middel van de spiraalvorm visualiseert. Voor Feidler is inderdaad alles elastische communicatie – óók en vooral de relatie van de toeschouwer tot het kunstwerk. De tentoonstelling is bedoeld als retrospectief, waarbij de oprichting van het IKOB als onderdeel van zijn artistieke werk wordt beschouwd.

21.06.2020 - 01.11.2020

• IKOB