Ikob

FLUSSABWÄRTS - EEN THEMAWANDELING DOOR EUPEN

In het kader van de Internationale Museumdag op zondag 15 mei 2022 leidt Jochen Buhren, historicus en voorzitter van het Tuchwerk Aachen, u rond door de Ober- en Unterstadt van Eupen met een tussenstop in het IKOB. Eupen groeide in de 18e eeuw uit tot een belangrijk industrieel centrum en stond vooral bekend om zijn donkerblauw en zwart laken (swarte Laeken), dat naar heel Europa geëxporteerd werd. Tijdens de wandeling gaat u op zoek naar sporen van deze plaatselijke historie en zult u ontdekken dat deze tot op de dag van vandaag zowel hun invloed hebben op de Eupense samenleving als op de geografie en de architectuur van de stad. De themawandeling “Flussabwärts” wordt georganiseerd in het kader van  de actuele tentoonstelling van Kristina Benjocki in het IKOB. De wandeling begint om 14:00 uur op het Werthplatz 1-3 en duurt ca. 3 uur. Deelnemers die niet zo goed ter been zijn, kunnen de diverse routepunten van de wandeling ook met de auto bereiken.

Prijs: 8€

Aanmelding: via  anmeldung@ikob.be reserveren en ter plaatse betalen.

In dit museum

• IKOB