Der reiche Herzog - Wilhelm V. und seine Residenz JülichAusstellung im Museum Zitadelle Jülich

De rijke hertog – Wilhelm V en zijn residentie in Jülich

Centraal staat in de tentoonstelling het slot in de vesting Jülich, dat vanaf 1549 als nieuwe residentie voor de hertog werd gebouwd. De Italiaanse architect Alessandro Pasqualini ontwierp een voor die tijd uiterst modern gebouw, dat door de mensen ter plaatse als zo mooi en statig werd beschouwd dat “zelfs de keizer er zou kunnen wonen.” Kern van de tentoonstelling is een deelreconstructie van het voormalige zuidportaal. De tentoonstelling biedt zijn bezoekers een kijk op de belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van Wilhelm V. Zijn uitgestrekte hoogheidsgebied, dat een gebied van Sinzig tot Kleef en van Sittard tot Bielefeld besloeg, alsmede zijn luxueuze hofcultuur maakten dat men Wilhelm V de bijnaam “de Rijke” gaf.

17.05.2020 - 03.11.2020

• Zitadelle