Dan Perjovschi (Museumsfassaden)

Dan Perjovschi Kunstwerken aan de gevels van musea

De Roemeense kunstenaar Dan Perjovschi (geb. 1961) stelt momenteel niet alleen zijn werk ten toon in de expositie “Drawing the World” in het Ludwig Forum in Aken, maar manifesteert zich ook met twee werken in de openbare ruimte. Tekeningen van zijn hand zijn te zien aan de glasgevel van het Centre Charlemagne aan het Katschhof en in de raampartij van de loggia van het Ludwig Forum. Beide tekeningen zijn tot en met de laatste dag van de tentoonstelling op 6 juni 2021 te zien, ook wanneer het museum vanwege coronamaatregelen gesloten is.

Perjovschi’s tekeningen nemen op humoristische en spitse wijze de actuele gebeurtenissen van coronacrisis tot klimaatverandering kritisch op de korrel. Zijn sober ogende lijntekeningen weten de vinger in de wonden van onze samenleving te leggen.

09.03.2021 – 06.06.2021

• Ludwig Forum