Ludwig Forum

Dan Perjovschi - Drawing the World

Dan Perjovschi (geb. 1961 in Sibiu, Roemenië) is een van de belangrijkste kunstenaars binnen de kring van Roemeense kunstenaars die zich heel nadrukkelijk met wereldwijde sociaal-politieke en culturele thema’s bezighoudt. Bekend door zijn markante beeldspraak met pictogrammen en woordspelingen, ontwikkelde hij zich in de 90er jaren tot een internationaal gerenommeerd kunstenaar, wiens werken op de Biënnale in Venetië en in musea als het Tate Modern in Londen, het Museum of Modern Art in New York en het Centre Pompidou in Parijs te zien waren.

De tentoonstelling Drawing the World in het Ludwig Forum Aachen toont een representatieve uitsnede van het oeuvre dat hij heeft neergezet in de 35 jaar die hij nu alweer als kunstenaar actief is. Daaronder bevinden zich niet alleen zeldzame, vroege werken zoals Urzeala uit 1986/1988, maar ook kleine fotoseries van zijn performances in Oradea, waar hij tussen 1985 en 1990 leefde.

• Ludwig Forum
  • 21.04.2021