18_museum_zitadelle_juelich_bildgewaltig

Bildgewaltig – de verwoesting van Jülich in foto’s

De verwoesting van Jülich tegen het einde van de tweede wereldoorlog is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in de 2.000 jaar oude geschiedenis van de stad. Een aantal vooraanstaande fotografen legden de oorlogshandelingen, de verwoesting van de stad en het leven tussen het puin in de jaren na de oorlog in hun werk vast. De foto’s uit die tijd schetsen niet alleen een beeld van de verwoestende kracht van de oorlog, maar roepen ook vragen op rond de objectiviteit van de fotografische blik. Aan de tentoonstelling is een begeleidend programma verbonden dat in samenwerking met het archief van stad en Landkreis Düren en de Vogelsang IP GmbH wordt georganiseerd. Precies 80 jaar na uitbraak van de oorlog, resp. 75 jaar na het einde ervan staan tussen 1 september 2019 en 8 mei 2020 tal van lezingen, discussies, rondleidingen en excursies op het programma.

17.05.20 – 03.11.20

• Zitadelle