Fotografie Forum

ALLIANZEN – COLLECTION 20:1

Het 20-jarige bestaan van het Kunst- und Kulturzentrum in Monschau is voor ons een welkome aanleiding de eigen collectie van het huidige Fotografie-Forum in Monschau in een overzichtstentoonstelling te presenteren. De titel “Allianzen” verwijst daarbij naar de talrijke verbindingen die door de tentoonstellingen in de afgelopen jaren zijn ontstaan. Uit de vele contacten met kunstenaars, bruikleengevers, musea en galerieën kwamen steeds weer nieuwe projecten en samenwerkingsvormen voort, uiteindelijk ook de nauwe band met de regionale fotografiescene. Deze “allianties” komen ook de achtenswaardige collectie van het Fotografie-Forum ten goede. Met een 130-tal fotografieën stellen we deze nu voor het eerst in 20 jaar aan het publiek voor, vanwaar ook het “20:1” in de ondertitel. “REM, Los Angeles” uit de serie “Star Trek 1996” van Anton Corbijn was het eerste werk in de collectie. Tal van schenkingen en aankopen volgden, waaronder een werk van Jürgen Klauke, met ondersteuning door de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

29.08.2021 - 19.12.2021

• KuK